Followers

Kau Dan Aku Menjadi Satu

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 8, 2010

Play-Doh

dulu zaman saya mana la ada benda alah ni semua. waktu tu kita buat bentuk pelik2 dengan tanah liat or "platesin" betul ke ejaan saya ni. time tu harga RM5 sekotak kan...satu harga yang boleh dikatakan mahal ketika itu la.

pastuh pada harijadi saya yang ke 15 ada la kawan2 sekolah bagi hadiah Play Doh ni, so dapat la merasa kejap kecanggihan Play Doh zaman tu.



dah nak masuk 7 tahun umur abang, baru pertama kali saya "approve" mainan Play Doh ni untuk dier. sebelum ni saya rasa mereka belum sesuai nak bermain2 ngan benda alah ni..tapi bila saya fikir balik, ianya boleh menguji daya kreatif anak2 so saya setuju tuk beli set pertama Play Doh. lagipun masuk Darjah 1 nx year, of coz abang akan jumpa permainan baru kat sekolah terutama nya waktu pendidikan seni.




see...khayal kejap dua beradik ni bermain ngan Play Doh. tak sempat nak mandi terus pujuk mummy tuk buka toys baru mereka. mummy pun tumpang sekaki join...tapi sila percaya, saya tak kreatif sangat pun. sebab aiskrim saya tak serupa aiskrim. nampak macam biskut pun ada.




26 orang membebel:

Sidratul Muntaha said... Reply to comment Reply to comment

ehehehe
setot dgn ara beum boleh belikan lagi..
haru weih.
setot smlm nmpk tepung mentah pun nak makan!
ape kes?!
klu blik meru,nenek dia buat karipap mentah..selamba jer dia gigit n telan!
gulp!
klu belikan dia bend ani skunk..alamatlah tinggl kotak n bekas jer nnti.
ehehhe..
tpi siyes arr..bila ank dah dua ni..
tgk depa ralit main sama2..rasa syahdu plak tetiba!

cik puan akish said... Reply to comment Reply to comment

sonotnyer 2 beradek neh..=)

CathJ said... Reply to comment Reply to comment

aduh... buka post ni time anak duduk sebelah.... siap la aku...ada org golek2 minta beli...

Bukan apa... aku pun nak tunggu dia reach certain age... eee.. main benda2 mcm ni payah lah utk my boy ni... baru 4 tahun pun... nanti aku yg pening nak bersih hihihi..

tapi mcm beshhh je main mende ni yer.. besar lah pula 'mesin' dia.. hihihi

@nnap3jelov3b@by@qiL said... Reply to comment Reply to comment

bestnyer nk tumpang main bole ahahha aqil x bole bli nanti abes dia mkn smua ahahha

Monalea said... Reply to comment Reply to comment

ingat zaman kecik2x dolok main platesin. mcm2x jak dipolah

nuyin2u said... Reply to comment Reply to comment

best tu, kalau dpt makan eskem nya hmm lagi best hehe

tigrismalaya said... Reply to comment Reply to comment

minat gak nak beli tapi my lil irfan baru 3 tahun..takut di ngap jer..

tapi irfan suka benar gigit/masukkan dalam mulut menda2 logam..muskil disitu..sebab dah besar jarang la masuk dlm mulut tapi kalo dpt menda logam digigit2 nyer..

gee ryder said... Reply to comment Reply to comment

wah best tu siap ada mixer nk buat kuih hehe..
aqeel punye playdoh abis dia campur suma kaler..dah jadi kaler kelabu taik anjing dah..buruk terus hahaha

umie said... Reply to comment Reply to comment

hahahha..tetak lok..ney gambar aiskrim a.k.a biskut ya tek..?

PuRpLeLiCiOUs LoVe said... Reply to comment Reply to comment

teringat masa zaman kanak2 dulu..main ngan platesin jerk....anak2 zaman skrang sangat bertuah kan sis...jeles..jeles..hehehehhehe

Hezesuze said... Reply to comment Reply to comment

amboii rajinye uols layan anak2 camgitu ye...sib baik anak2 weols tak suke mainan camgitu huhu

Ayuraza said... Reply to comment Reply to comment

wahhh..besssnyer ader playdoh..
selau tgok lam tv je pun..hehe..nmpak sangat sendiri teringin main playdoh..
nak order cupcakes kt wawan la..hehe..
sonok ek ngadap je menda tu..ke mummy tumpang sama??? :P

imz said... Reply to comment Reply to comment

best tu..adam selalu mintak nk benda ni...dia ingat eskrim leh makan..

Farra Dhelina said... Reply to comment Reply to comment

hehe ye la kak..mirza fra dah beli kan jgk..tp belom pandai main..ada wrna kuning, dia kata t*** hehehe..

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@Sidratul Muntaha

betul kan..sekarang lepas balik cuti kat opis pun ingat anak

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@cik puan akish

mummy tumpang sekaki..hihihi

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@CathJ

betul tu cath...suruh diaorg main ni kena tengok²kan gak..bersih tu toksah cakap la. pastu kiter kena lap segala bagai

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@@nnap3jelov3b@by@qiL

aqil tak sesuai lagi anna..tunggu besar sikit

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@Monalea

paling suka molah "ular"..nok senang bah

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@nuyin2u

aiyokk...jangannn..nanti sakit perut

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@tigrismalaya

tunggu besar sikit dear..

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@gee ryder

betul tu..abis bercampur semua kaler nye

Lyn Yusoff said... Reply to comment Reply to comment

best main menatang ni..
tpi klu dah campur2 tuh jd sayang plak..

:: iManja :: said... Reply to comment Reply to comment

wah beshnyer! nanti amik la gambo camner hasil ice cream tu ye

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@Lyn Yusoff

bila dah main, kiter tak bagi campur pun diaorg main masuk sesuka hati je.

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@:: iManja ::

nanti kalau sempat ai amik pic yer

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...