Followers

Kau Dan Aku Menjadi Satu

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, January 13, 2011

Chocolate Fondue Fountain



suka makan ni tak? sejak tok ti kater dier terpikat ngan tok k bcoz of stoberi coklat terus harga mesin ni melambung². sana sini orang jual stoberi coklat kan.

abang mmg suka mashmalow wit coklat, so bila gi sunway last wikend...terpandang plak kiosk yang jual mesin ni harus weols singgah.



nak amik tiz one..tapi takkan nak buang tabiat ko. family just berempat tapi amik mesin yang boleh muat untuk berpuluh orang. tapi terdetik dalam hati nak beli beberapa mesin ni tuk buat business...hihihihi...sekarang ni fikiran nak berniaga je. tapi target market saya bukan kat sini taw...of coz kat kuching.

sebelum ni saya dah cuba buat sales kat sana...which is saya beli barang kat sini and minta family yang uruskan. of coz permintaan kat sana berkali ganda daripada apa yang saya mampu bekalkan.

so..sekarang ni tgh cari business partner supaya modal yang akan dilaburkan lebih tinggi dan hasil nya lumayan. opss..saya tak buat MLM..just jual barang simple² je.



so bila tengok mesin ni, terdetik dalam hati nak buat keuntungan..hihihih...business minded datang tiba²



back to the topic..so bila abang craving for tiz one, saya pun jadi berminat nak beli. tapi bukan mesin yang besar tu. just mini chocolate fondue tuk weols layan depan tv. eventho mini, harga nya pun dah cecah RM70 !

coklat nya dijual RM14 paket kecik. paling besar dalam RM110. so saya beli 2 paket kecik untuk dua kali makan. coklat nya jenis yang cepat melt taw..just letak dalam microwave untuk 1 minit n ianya akan cepat cair. pastu uols letak la kat fondue ni...tapi harus nyalakan dian kat bawah. biar kekal cair macam tu.



ni kids yang layan. mum and dad just tengok je..takut mereka tonyoh kat depan lain je.





~arini saya hidup dalam blues..need a shoulder to cry on..



27 orang membebel:

Hezesuze said... Reply to comment Reply to comment

perghhh cantik rumah baru uols nie...weols suke hehe...wah ok latuh uols....leh buat bisnes nie...

Cik Wanie said... Reply to comment Reply to comment

uish,
lps nie x payah nak cari kat mana2,
bila rasa teringin,
buat sendiri jer,

ok apa kalau akk terfikir nak buat biz tue,
so apa lagik,
mulakan dr skg;)

atty's said... Reply to comment Reply to comment

salam nor..kenapa nie nor..kty leh je pinjam kan bahu ..kty ..

Softtouch [Hanim] said... Reply to comment Reply to comment

ooo nor minat bisnes yer...mahal yer..kecik cinonet tu pun 70 hinggit....tp dah anak2 suka makan xpelah..

MY HEART said... Reply to comment Reply to comment

besan,

bahu aku ada. feel free call me occay.... ^_^

rasp said... Reply to comment Reply to comment

bagus sis leh berbisness...
extra income skit kan...
and uish kalo ada nie kat umah...
memang best layannnnn...

Monalea said... Reply to comment Reply to comment

oklah kak nor mun kitak minat

watieque78 said... Reply to comment Reply to comment

blog semakin cantik...
semoga impian mummy terlaksana :)

wati3
http://www.wati3qv3.com

eLLy said... Reply to comment Reply to comment

bagus gak ko beli nie, klu buat jamuan or open hse boleh la pakai :)


mai la nagis kat bahu aku..

A.S.T.I.N.A said... Reply to comment Reply to comment

chill dear...
eh dirik bila transfer kuching Na?

Mama_Nabihah said... Reply to comment Reply to comment

wah,ingat mek g kl last year mek g sunway, kejeron da jak makan ya tp mek suka donut fountain... d kch ada, d boulevard tapi x nyam.... coklat nya x nyam... donutnya keras... dah lah sikit. shiohh... heheh...

nads said... Reply to comment Reply to comment

yup..saya suka stroberi celup coklat...nyam3...saya puna ade beli yang kecik nun...tp, bile nampak kat kedai...suka beli kat kedai jer...coz malas buat sendiri..dasara pemalas kan...hehe

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@Hezesuze

nak jadi businesswoman macam u gak

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@Cik Wanie

insyallah...leh dpt kedai macam wanie nanti

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@atty's

kalau akak dekat..memang nak je tumpang bahu kak ty

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@Softtouch [Hanim]

tu la pasal..mahal kan

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@MY HEART

thanks besan..

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@rasp

layan satu family mmg syok sis

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@Monalea

kei main² ajak mona

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@watieque78

thanks mama mya. lama tak nampak..

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@eLLy

make sure ko jangan pakai baju mahal²..kang aku nangis habis kotor baju ko yang

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@A.S.T.I.N.A

blom ada gik keputusan tok na..

dirik empun tek? nak stay sitok or balit sinun??

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@Mama_Nabihah

ooo...menar ka. nak jimat kos kali

mummysyafie said... Reply to comment Reply to comment

@nads

tapi sebenarnya kiter buat lagi sedap. leh bubuh coklat byk²

Lyn Yusoff said... Reply to comment Reply to comment

best klu ade benda ni kat rumah..
ari2 lah duk melantak makan ni jer.. ehehhee

Kaseh said... Reply to comment Reply to comment

nor sy sgtt sokong kalau buat bisness kat kuching.. not bad gak mini choc fondue tu..nak beli utk kegunaan sendiri..kot2 bleh guna time wat open hse ke kan,..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said... Reply to comment Reply to comment

marshmallow...dah lama xmakan...tapi sweet sangat...skrang dah xbrapa suka dah...
.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...