Followers

Kau Dan Aku Menjadi Satu

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 1, 2013

Selamat Datang 2013

 kalau dulu, pantang new year eve mesti ada plan baek punya. check in la ramai2 sbb nak berpesta. kalau idak pun gi la kat Bangsar or Bukit Bintang sebab nak countdown. harus ke?dulu mungkin kot..seminggu sebelum dah plan ngan kekawan. tapi sekrang semua tu tak jadi kemestian. kalau boleh nak berada dikawasan yang tenang bersama org tersayang. menikmati hari2 teakhir 2012 bersama..flash back apa memori yang boleh kita jadikan pengajaran dan apa memori yang akan kita simpan sebagai kenangan. nampak sangat usia sudah meningkat, kemahuan pun berbeza..

on new year eve saya berkerja..kalau tak silap sama seperti tahun lepas. tapi saya cuba utk balik awal sebab kids kat rumah dah beriya2 nak tengok bunga api. nasib baik ada count down kat Putrajaya so tak perlu nak drive jauh2.

sampai je rumah dah pukul 10.45pm, waktu balik dari pejabat tu dah nampak ramai benar warga kota masuk ke Putrajaya. so sampai rumah cakap ngan daddy, kiter naik kancil je lah. senang nak celok parking..hihihi..sebab tu saya sayang keta comel saya tu. celah tiang pun boleh masuk...tak cayer?? cuba la terai...

waktu berjalan ke tempat countdown tu..lucu rasa tengok gelagat anak2 muda. dengan melayan soalan demi soalan dari wawan....sempat juga fikiran melayang dengan nostalgia bersama kawan2 dulu. berpuluh tahun sudah berlalu...cara meraikannya amat berbeza sekali. sudah puas melalui zaman tersebut...sekarang masa utk diri dan keluarga pula.

nak countdown secara aman? next time pergi la kat Putrajaya...ada family yang siap bentang tikar di tgh2 jalan...seronok sangat.


persembahan bunga api lebih kurang 20minit..terdengar la jeritan manusia menjerit gembiran. tak kurang anak2 kecil yang ketakutan..sambil mengenggam tangan daddy...saya berbisik "happy new year D".


happy new year semua..segala kenangan kita bawa sebagai pengalaman. esok adalah harapan. terlalu banyak perkara manis dan pahit sepanjang 2012, tapi semua itu mematangkan saya dalam menempuhi apa jua dugaan.


Welcome 2013..pray for the best..insya Allah..


8 orang membebel:

Gina said... Reply to comment Reply to comment

Selamat Tahun Baru, Nor. Semoga berjaya di dalam apa jua bidang and berbahagia disamping anak-anak, suami dan juga keluarga

Kniedaz said... Reply to comment Reply to comment

Selamat tahun baru sis....saya dan family pun tengok bunga api tu tapi dari jambatan je...ehehe

mama aini said... Reply to comment Reply to comment

`hepi new year nor`..semuga kedatngan tahun baru ini..nor diberkati & dilindungi olh Allah & berbahagia disampaing org2 tersayang..mama sorang je kat rumah dimlm thn baru.. :(

Rasp said... Reply to comment Reply to comment

sbb tu i pun syg kete i sis...
jalan2 dlm KL mmg slalu bawa kete i je...
senang cilok2...

Memula plan nak gi gak Putrajaya...
tapi memandangkan suasana jam nak ke sana...
terus batal plan and dok rumah sambil layan tv jer....

Happy New Year sis...
smoga tahun baru ni membawa lebih makna buat u sekeluarga...

QASEEH HATIKU QASEEH said... Reply to comment Reply to comment

Hepi new yr nor...
Semoga thn ini akn Kita sm2 jd lbi baik dr thn2 sblm nya..sgala kngn manis or pahit d lupa jgn d kng pn jgn...simpan rapi2 kita bkk buku baru...

eLLy said... Reply to comment Reply to comment

Noks jng hilang lama lama ... Im Back !!!!

Green Apricot Resources (002158733-U) said... Reply to comment Reply to comment

Di harap tahun 2013 ini membawa bahagia kepada kita semua.... insya Allah

Faisal Admar said... Reply to comment Reply to comment

new year baru ni lepak makan2 dekat rumah kawan je :) best!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...